תוצאות בדיקות שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

12/09/2011 | 20:43 | מאת: ויקי

שלום דר', ערכנו היום בדיקות תפקוד כליות לבננו בן ה-9 חודשים, עקב אגן כליה מורחב.להלן התוצאות: MICROALBUMIN-U SAMP 50.10 µg/ml CREATININE- U SAMPLE 83.3 mg/dl MICROALBUMIN/CREAT 60.14 µg/mg crea שלפני כשבועיים ערכנו את אותן בדיקות, והתוצאות היו נמוכות יותר. מה אפשר להבין מהתוצאות? תודה רבה מראש.

17/09/2011 | 12:51 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ויקי ! אינני מכיר את כל פרטי המקרה , מה חומרת ההרחבה ? האם יש רפלוקס , האם מדובר בהרחבה דו"צ או חד צדדית וכו'. התוצעות לכשעצמן אינן נותנות תמונה מלאה על המצב וחשוב לקשור את התוצאות למצב הקליני. בנוסף לכל מעבדה יש ערכי נורמה מעט שונים וחשוב לדעת מה ערכי הנורמה במעבדה בה ביצעתם את הבדיקה. למרות העליה בפרמטרים , אם עדיין בתחום הנורמה אז זה נחשב לתקין. לא ברור לי מדוע ביצעת שתי בדיקות כאלו בהפרש של שבועים בהנתן והבדיקה הראשונה תקינה. רצף זה של בדיקות אינו נחשב למעקב הרגיל אחר הרחבה חד צדדית של אחת הכליות . יתכן וקיימת אינפורמציה נוספת שלא העלתם כאן. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים