שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

18/08/2011 | 13:47 | מאת: רעות

הבן שלי בן חודשיים ויש לו דלקת בשתן בעקות זה עשינו אולטרסאונד כליה וגילינו שיש כליה רחבה 5.2 ס"מ עם אגן מעט בולט כ - 4 ס"מ ועכשיו שלחו אותנו לעשות בדיקה VCUG השאלה שלי אם זה מולד? ומה ההשלכות?

20/08/2011 | 11:47 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

ציינת שאגן מעט בולט 4 ס"מ. משהו לא מסתדר . אם זה אכן 4 ס"מ זה הבלטה משמעותית. אם זה 4 מ"מ אז זה הרחבה קלה. סביר להניח שמדובר במצב מולד כדי לדבר על ההשלכות חסרים המון פרטים: חשוב לדעת מה תשובת הציסטוגרפיה , חשוב לדעת אם מדובר ב- 4 מ"מ או ס"מ , לעיתים יש צורך גם במיפוי כליות לאחר קבלת התשובות רצוי להתיעץ עם אורולוג ילדים בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים