כלעה מוגדלת

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

10/07/2011 | 21:07 | מאת: צביה ביינהקר

שלון רב יש לי ילדה בת 5 חודשים כבר בהריון גילו כליה מוגדלת בגיל חודש עשיתי לה אולטראסאונד באולטראסאונד כתוב כליה ימנית בגודל 9 ס"מ מבנה תקין פריכימה שמורה לא הודגמה הרחבה של המערכת המאספת ושל השופכן כליה שמאלית בגודל 9.2 ס"מ מבנה תקין פרנכימה שמורה מערכת מאספת גדושה לסיכןם ללא סטיה מה פשר כליה גדושה ? והאם הגדלים תקינים כי הרופא אומרת שלא ואני לא יודעת מה לעשןת ? בבקשה תסבירו לי

14/07/2011 | 14:16 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

רושם שהכליות גדולות יחסית לגיל גודש , כלומר הרחבה בכליה ככל הנראה הכוונה להרחבה מסוימת של מערכת מאספת בברכה

14/07/2011 | 17:22 | מאת: צביה ביינהקר

אז מה עושים ?? יש לזה איזה שהוא טיפול איזה סימנים אני צריכה לבדוק כדי לדעת שהילדה בבעיה ?

מנהל פורום אורולוגיית ילדים