רפלוקס

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

05/07/2011 | 22:10 | מאת: dor

לביתי בת ה-6 ריפולקס בצד ימין שאובחן החל מגיל 3 . מתוך מעקב שנתי אצל נפרולוג הובחן שהכליות כלל לא גדלו משנה קודמת (גודל הכליה מתאים לגיל 4.5 שנים) הומלץ לבצע מיפוי כליות/אולטרסאונד נוסף לצורך בחינת נושא קיום צלקות על הכליה. יש לציין שתפקודי כליות תקין. מהי המלצתך לגבי המשך טיפול, איזו בדיקה מומלצת ומהימנה יותר ?

14/07/2011 | 14:06 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

הבדיקה הטובה לאבחון רפלוקס זה מיפוי כליות DMSA . US יכול להדגים רק צלקות גדולות. לפי התאור שלכם נראה כי קיים נזק לכליה ככל הנראה משני לרפלוקס, רפלוקס שקיים עדיין בגיל 6 לרוב מומלץ לטפל בו בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים