שתן תכוף

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

01/07/2011 | 09:38 | מאת: גיל

שלום בתי בת ה-4 כבר הרבה זמן (מספר חודשים) עושה בתכיפות מרובה שתן. לעיתים כל 20 דקות. בלילה אין בעיה היא ישנה ופעמים גם ביום היא לא עושה בתכיפות רבה. בדיקת שתן ראשונה שנעשתה גילתה כמות גדולה של לאוקוציטים (500). לאחר כחודשים היתה הפוגה ושוב התחילה התופעה ושוב עשינו בדיקת שתן ושוב אותה תוצאה (כל השאר נורמלי). הלכנו לאורולוג ועשינו US שהראה שהכל תקין מבחינת שאר ההתנהגות הכל נורמלי אין שום תופעות אחרות. יש לציין שלפני כמה חודשים לי היו לאוקוציטים גבוהים גם כן ואז הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה - אזיטרומיצין. האם זה רלוונטי מה עוד לעשות ?

05/07/2011 | 18:36 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

במידה ותרבית שתן חיובית יש לתת טיפול אנטיביוטי. ככל הנראה אין קשר בין הממצאים שלך לבין אלו של הבת שלך ככל הנראה יש צורך בבירור מקיף יותר כדי לדעת במה מדובר ולטפל בהתאם

מנהל פורום אורולוגיית ילדים