חשד לדלקת בדרכ השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

29/06/2011 | 12:04 | מאת: הדס

בתי בת כשנה ו-11 חודשים. אחרי 3 ימים בהם היתה חולה עם ככה"נ וירוס בבטן (כאבי בטן, חום, שלשלו), היתה הטבה של יום ולאחריה פיתחה חום גבוה (39.5) ללא כל תופעות נוספות (השלשול הסתיים). היום אצל רופאה התבקשנו לבצע בדיקת שתן. מאחר והיא לא עושה צרכים בסיר אי אפשר לבקש ממנה להשתין לכוס וגם המדבקה של החיתול בעייתית (ולא כ"כ סטרילית). מעבר לכך רק מחר נגיע לבדיקה. אם אכן מדובר בדלקת בדרכי השתן האם כדאי לחכות למחר או שעדיף לנסועלמוקד חירום עוד היום (הקופה סגורה אחה"צ). האם עוד יום בלי טיפול משנה? קראתי שזיהוי מוקדם עדיף וכי אסור להגיע למצב מתקדם בלי טיפול מחחש לנזק תמידי לכליות. אשמח לתשובה דחופה. בתודה הדס

05/07/2011 | 18:31 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

מה החלטתם לעשות ? האם אכן היה זיהום ?

06/07/2011 | 09:16 | מאת: הדס

היינו במלרם, לא הצליחו לאסוף את השתן בשקית (ניסינו כל היום עם 4 שקיות שונות). בסוף שלחו אותנו למיון ילדים , היינו בתל השומר שם עשו בדיקה עם קטטר לצערי. בסופו של דבר זו לא היתה דלקת בדרכי השתן. יצאה ספירת דם גבוהה שלא יכלה לשלול חיידק, אז לקחנו 4 ימים אנט' ואתמול קיבלתי תוצאה שלילית סופית לתרבית. לא היה כיף אבל העיקר שהיא בריאה עכשיו.

מנהל פורום אורולוגיית ילדים