שלום

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

22/05/2011 | 11:21 | מאת: מורן

בני בן חצי שנה עם הרחבת אגן עוד מההריון. מאז אנחנו במעקב US אצל רופא ילדים-נפרולוג. ואחרי מיפוי MAG3 שנעשה לפני 4 חודשים כאשר נמצא במיפוי שיש חסימה חלקית בגובה UPJ בצד שמאל ותפקוד סימטרי. בUS אחרון נמצא כי: כליה שמאלית באורך 6.8 ס"מ , מעט מוגדלת מודגמת הרחבה בינונית של הגביעים ללא שינוי ניכר.צורת הגביעים שמורה ללא סימני התאלות. קוטר אגן כליה שמאלית כ 17 .מ"מ הקורטקס בעובי שמור. אקוגניות והפרדה קורטיקומדולרית שמורים סיכום: התמונה מתאימה להצרות במוצא אגן הכליה (UPJ ) משמאל, עם פרנכימה כלייתית שמורה. הכליה מעט מוגדלת מהלידה, וגדלה מעט מהצפוי לגיל. אין החמרה בהידרונפרוזיס.כליה ימנית תקינה. 1.האם ההרחבה נחשבת משמעותית? 2.האם בספרות הרפואית יש מקרים שבהם עם הרחבה כזו יתכן שחרור ספונטני של החסימה? תודה רבה

24/05/2011 | 17:10 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

1.הרחבה של 17 מ"מ נחשבת בינונית-חמורה 2. השאלה לא מנוסחת בצורה הכי טובה, באופן עקרוני אם אין עדות לחסימה לפי מיפוי ואם ההרחבה לא מחמירה ואין סיבוכים נוספים לרוב ממשיכים במעקב בלבד ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים