אצירת שתן פתאומית אצל ילדה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

18/05/2011 | 09:47 | מאת: סיוון

שלום בתי בת כמעט שלוש, גמולה מזה שנה ולא היו בעיות בנושא בעבר. בזמן האחרון, כשבוע, היא מתקשה לעשות פיפי, כל הזמן מתלוננת שיש לה ומחזיקה עם היד, ואומרת שכל רגע יברח לה, וכשבאים לשירותים, לרוב אין כלום, לא יוצא. לפעמים יוצא אבל בד"כ לא. לפני השינה, עושה בשלושים נגלות עד שנרדמת. רופאת ילדים נתנה מוקסיפן, שהתחלף בדיספטיל, בתרבית לא מצאו כלום. נתנו קרם נגד פטריה בנרתיק, תרופה לתולעים. לא עוזר כלום. התור לאורולוג ילדים רק ב-19 ליוני. האם זהו מצב מסוכן? מה קורה פה? האם יש טיפול? תודה מראש על התייחסותך

22/05/2011 | 06:47 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

ציינת בכותרת " עצירת שתן" , לא מדובר כאן בעצירת שתן. עצירת שתן מתבטאת בחוסר יכולת להטיל שתן ומצריכה בירור דחוף. התופעה שאת מתארת מוכרת לי הייטב. לרוב מדובר בשלפוחית רגיזה ולרוב ישנו טיפול יעיל. תפנו לאורולוג ילדים בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים