שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

03/05/2011 | 19:58 | מאת: אמא

בני בן 5. ילד מתוק ובריא בד"כ. כבר מעל חודש הוא מתלונן על כאבי בטן. הוא שם את היד על הטבור ועל כל האיזור. היציאות שלו תקינות. עשינו לו בדיקת שתן שיצאה תקינה. היום שלחתי בדיקת צואה כללית. עדיין לא הצלחתי לשלוח לו בדיקה לפרזיטים ותולעים, כיצריך לשלוח אותה בבוקר. 1. מה עלולה להיות הסיבה לכאבים כאלו אצל ילד בגיל כזה? האם זה עלול חלילה להיות משהו מפחיד? 2. אילו בדיקות יש לעשות? 3. האם את הבדיקה לתולעים ופרזיטים צריך לשלוח רק מ-צואה של בוקר? אפשר גם לאסוף בערב? האם צריך לשמור בקירור או לא? הערה: לפני כחודשיים ראיתי פעמיים שהייתה לו צואה צהבהבה. הוא בד"כ לא קורא לי אחרי שהוא עושה. אתמול כשאספתי לבדיקה, הצואה הייתה חומה וקשיחה. (סליחה על התיאור אך זה רלבנטי לשאלה). תודה!

05/05/2011 | 13:42 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

פורום אורולוגיה אינו מתאים לשאלות מסוג אלו. רופא ילדים , גסטרואנטרולוג ילדים או כירורג ילדים יטיבו לענות על השלאות. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים