ניתוח אשך תמיר

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

14/04/2011 | 09:52 | מאת: הלן

לד"ר נאמן שלום רב, בני בן שנה ושמונה חודשים, מאז נולד אנחנו במעקב לגבי אשך שמאל שלו, רופא הילדים נתן לנו הפנייה לאנדקרינולוג ילדים. לפני יומיים ביצענו שוב אולטראסאונד באשכים והממצא הוא: אשך שמאל גבוה בתעלה אינגוינאלית בגודל 0.79X0.51X1.29 ס"מ. אפידידימוס 0.36X0.30 ס"מ גבוה בתעלה אינגוינאלית קרוב ליציאתו לחלל הבטן עם נוזל בכמות בינונית מסביב לאשך. הסיכום- אשך שמאל גבוה בתעלה אינגוינאלית קרוב ליציאתו מהבטן. לאחר התיעצות עם הרופא, אני מבינה שאין מנוס מניתוח השאלה כזו: האם ניתוח בגיל כזה הוא אפשרי (קראתי שצריך עד גיל שנה), האם אין סיכוי שירד האשך לבד? והאם עושים ניתוח לפרוסקופי או חובה לעשות פולשני. מה פרק הזמן שיש להמתין על מנת לעשות ניתוח, האם תורים לבי"ח מאיר הם ארוכים? אני מבינה שעלול להיווצר נזק בלתי הפיך אם לא מנתחים ומורידים את האשך עד גיל שנתיים. תודה מראש וחג שמח הלן אשמח לתשובתך.

20/04/2011 | 10:29 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

נפגשנו היום במרפאה (מי בכלל עובד בחול המועד). עניתי על כל שאלותייך, אם תתעוררנה שאלות נוספות אשמח לענות. חג שמח

מנהל פורום אורולוגיית ילדים