מה יהיה?

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

11/04/2011 | 00:57 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, בתי בת 2 וחצי כעת בארוע שביעי של uti מאושפזת בביה"ח. לאחר שעברה לפני חודשיים הזרקה של דופלקס,האם זה אומר שהטיפול נכשל?קשה לראות אותה סובלת שוב ושוב חשבתי שהטיפול יעשה לזה סוף?האם בניתוח פולשני יש 100% הצלחה?גמו כן היא סובלת מעצירוית יתכן שזו הסבה לזיהום הפעם?ושאלה אחרונה האם יתכן שנעשה לה נזק בהזרקה ומצבה החמיר? תודה רבה ובשורות טובות...

12/04/2011 | 18:47 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אמא מודאגת ! יתכנו זיהומים גם במקרים בהם הרפלוקס נעלם. רק בדיקת ציסטוגרפיה תלמד אותנו אם עדיין יש רפלקוס. ניתוח מצליח באחוז גבוהה מהמקרים אך עדיין לא ברור אם יש צורך בכך . חשוב לדעת מה דרגתת הרפלוקס לפני ואחרי ההזרק בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים