אגני כליות + ציסטה בשחלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

06/04/2011 | 21:45 | מאת: רווית

שלום ד"ר , ביתי נולדה עם אגן כליות מורחב לפני כחודש וחצי ( חשוב לציין שהנושא כבר התגלה בהריון ) ביצענו אולטרסאוד בגיל 3 ימים והתגלתה הרחבה של אגן כלייה ימנית של 13 מ"מ לאחר חודש ביצענו שוב אולטרסאונד והתגלו הממצאים הבאים: הכליות בגודל שווה ותקין , פרנכימה שמורה . אין עדות בכליות לגושים סולידיים או אבנים , משמאל הודגם גודש מינימלי של אגן כלייתי . מימין אגן מורחב ו "חוץ כילייתי" ממידיו כ 0.8*1.3 ס"מ עם הרחבה מינימלית של הגבעים . שלפוחית שתן בקיבולת טובה , ללא ממצא פתולוגי חריג מתרותנת עד תום בזמן הבדיקה , באדן הקטן מימין לכיס השתן הודגם תהליך ציסטי על 2.0*1.0ס"מ , דפנותיו דקים ובתוכו הודגמו מחיצות רבות , כנראה מדובר בשחלה פוליציסטית , משמאל לכיס השתן הודגמה שחלה עד 1.3 ס"מ עם מבנים ציסטים זעירים האם תוכל להסביר לי מה זה אומר אני מאוד מודאגת ? מתי כדי לחזור על האולטסאונד ? האם האגני כליות זה ממצא חמור ?

10/04/2011 | 22:44 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אגני הכליות המורחבים מצריכים מעקב בשלב ראשון. לרוב US בעוד שלושה חודשים , בעתיד יתכן ויהיה צורך בהדמיות נוספות לגבי השחלות חשוב להתיעץ עם רופא ילדים שיפנה אותכם ליעוץ המתאים. אין לראות בתשובתי יעוץ רפואי

מנהל פורום אורולוגיית ילדים