אשך טמיר תינוק

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

27/02/2011 | 18:05 | מאת: גלי

שלום רב, רציתי בבקשה לשאול - בני בן שנה וחודש , נולד במשקל 2800 בשבוע 35. הוא מתפתח (תודה לאל) יפה )::) בבדיקה שגרתית לפני כחודש רופא הילדים "פתאום" לא מצא את אשך שמאל ונשלחו להדמייה. עשינו היום והבדיקה באמת הראתה שלא נמצא אשך שמאל (גם לא בחלל הבטן). אני רוצה בבקשה לשאול - מרגע שנולד נבדק גם בפגייה , גם רופא ילדים וגם רופאת טיפת חלב ואף אחד לא ראה / מצא בעיה באשכים ולא ציין שיש בעיה והכל היה תקין עד עכשו..הכל היה תקין - תמיד אמרו שיש שניים... איך "יתכן" ש"פתאום" "נעלם"?? מה המשמעות עכשו? מה כדאי הלאה? האם "מסוכן"? בתודה מראש.

05/03/2011 | 09:57 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום גלי ! בהחלט יש מצב בו האשך היה פעם בשק ולאחר מכן נעלם. במקרים אלו חשוב מאוד לבדוק את הילד , לאחר מכן במידת הצורך אני מפנה את הילד לניתוח בו אני מחדיר מצלמה לחלל הבטן כדי לחפש את האשך. אשמח לראות את בנך , אני מתמחה במקרים אלו. אני מקבל דרך קופת חולים כללית במרכז הילד כפר-סבא, מרכז הילד נתניה, בשאר הקופות אפשר דרך מרפאה בבית חולים מאיר כפר-סבא בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים