אשכים תמירים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

02/02/2011 | 15:26 | מאת: אור

האם אפשר לבצע בלפרוסקופיה בלבד ניתוח אשכים תמירים או רק לזהותם ? האם בכל מקרה יצטרכו לעשות חתך או כל הניתוח מבוצע דרך הנקבים בלי צורך בחתך?תודה מראש

05/02/2011 | 22:32 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

קודם כל נעשה קצת סדר : אם אשך נמצא בתעלת המפשעה מבצעים ניתוח פתוח בו מבצעים חתך קטן במפשעה וחתך קטן בשק האשכים. אם מדובר באשך שאינו נמוש אני מבצע לאפארוסקופיה חוקרת. במידה והאשך תוך בטני אני מנייד אותו ע"י לאפארוסקופיה ואז מבצע רק את החתך בשק האשכים ומקבע את האשך. יש מנתחים שמבצעים את הניתוח מעט אחרת. בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים