אורולוגיית ילדים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

05/01/2009 | 17:31 | מאת: אלה

שלום, האם זה קשור לאורולוגיית ילדים ? יש לי ילדה בת 4 שנגמלה בערך בגיל שנתיים וחצי בצורה נהדרת ואינה מרטיבה בלילה בכלל. הבעיה שלי שליפני כשנה בערך היא התחילה לטפטף שתן במכנסיה עד כדי הרטבה מלאה במיכנסיה דבר שיכול לחזור על עצמו פעם אחרי פעם מספר פעמים ביום בלי לגשת לשירותים בכלל ובנוסף גם לא ניגשת להחליף מכנסים כי גם לא מפריע לה כלל איך אני יכולה לפתור בעיה זו והאם זו בעיה פסיכולוגית או פיזיולוגית ? תודה רבה מראש על העזרה.

05/01/2009 | 19:13 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב ותודה על הפניה. מדובר בתופעה נפוצה. ככל הנראה מדובר בהתכווצויות בלתי רצוניות של שלפוחית השתן. לעיתים קרובות תופעת ההרטבה מלווה גם בעצירות ולכן יש לשים לב להרגלי היציאות: האם סדירות, קשות או רכות ותכיפות היציאות . דליפת השתן בד"כ תפסק ללא טיפול אך במידה ונמשכת יש לפנות לאורולוג ילדים לצורך בדיקה וטיפול בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים