שלום לרופא

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

26/12/2010 | 10:45 | מאת: נמרוד

שלום. בני בן 6 שבועות עם הרחבת אגן כליה. מהו הגיל האופטימלי הכי מוקדם שבו ניתן לבצע מיפוי כליות מבחינת בשלות הכליות? האם ניתן כבר בגיל חודש וחצי? האם המתנה מיותרת למיפוי כליות לא יכולה להביא להחמרה במצב? תודה רבה

27/12/2010 | 00:09 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

ניתן לבצע מיפוי בגיל 6 שבועות. אני משתדל לדחות את המיפוי לגיל 3 חודשים אם המצב הקליני מאפשר, אך ניתן לעשות גם בגיל מוקדם יותר אם יש צורך בכך. אם ההרחבה משמעותית מאוד, אם קיימת החמרה בהרחבה, אם הילד מפתח זיהום בדרכי השתן חושב להגיע לאבחנה וטיפול מוקדם ככל שניתן. חושב שתהיו במעקב של אורולוג ילדים או נפרולוג ילדים כדי שינחה אתכם בתהליך קבלת ההחלטות ויחד עם הרופא שלכם תעניקו לילדכם את הטיפול הטוב ביותר והנכון ביותר עבורו בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים