מיפוי כליות DMSA בתינוקת בת 5 שבועות

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

22/12/2010 | 20:24 | מאת: אילן

האם כדאי לחכות עם הבדיקה לגיל מאוחר יותר ? והאם יש דרך לבדוק עם בכלל יש צורך לבצע אותה ? אשמח לקבל עצת מומחה תודה אילן

26/12/2010 | 23:57 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אילן ! כמומחה באורולוגית ילדים (ואתה רוצה עצת מומחה) המלצתי הטובה ביותר זה לפנות לאורולוג ילדים לצורך יעוץ מסודר. בדיקת DMSA נעשת באינדיקציות שונות, לא ציינת בכלל מה הבעיה הקלינית. האם חשד לרפלוקס, האם חשד לתפקוד כלייתי עקב הרחבת מערכת מאספת , האם זיהום חריף בדרכי השתן. לכל אחד מהמצבים הקליניים התיחסות שונה ודחיפות שונה לביצוע הבדיקות. לסיכום , חביבי תקבע תור לאורולוג ילדים בברכה ד"R עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים