מים באשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

12/12/2010 | 10:41 | מאת: נורית

בני בן שנתיים ו 4 חודשים. כאשר נולד אשכיו היו מנופחים, והרופאה אמרה שיש מים . בהדרגה המים ירדו והאשכים הצטמקו. לפני יומיים ראינו נפיחות בצד שמאל - מעל האשך. במיון עשו אולטרה סאונד ואמרו שיש מים. מה עושים הלאה? האם חייב ניתוח? האם חייב ניתוח במיידי? האם הניתוח בהרדמה מלאה?

13/12/2010 | 17:36 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

ככל הנראה יהיה צורך בניתוח תפנו לאורולוג ילדים אם אין בקע (מעיים) בנוזל אז הניתוח אינו דחוף. אם יש בקע אז הניתוח דחוף יותר. כל הניתוחים מסוג זה מבוצעים בהרדמה מלאה. בברכה ד"ר עמוס נאמן

13/12/2010 | 21:53 | מאת: נורית

אורולוג שבדק היום את הבן אמר שיש צורך בניתוח, אבל לא בדחיפות . אולטרה סאונד ראו מים ולא שבר. היום אחר הצהריים הבן בכה והצביע על איזור איבר המין. הוא רבה לנגוע שם ובכה, כנראה כואב לו (קשה להבין חד משמעית). בדקתי חום והיה לו 39 מעלות. האם יש קשר למים באשכים? האורולוג אמר בצורה ברורה היום שזה לא כואב ולא מפריע.

מנהל פורום אורולוגיית ילדים