תכיפות במתן שתן אצל ילדה בת חמש

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

07/12/2010 | 21:41 | מאת: ofirbar

שלום, ביתי בת החמש החלה לפני כשלושה שבועות לרוץ לשירותים עם תחושה שיש לה פיפי כל 10 דק' בערך, לפעמים יוצא ולפעמים לא. עליי לציין כי התופעה מתרחשת בכל סיטואציה: בבית, בגן, בכל פעילות מחוץ לבית פרט לזמן השינה. חוץ מזה מצב כללי טוב מאוד. לא מתלוננת על כאבים או צריבה. אנחנו בסדרת בדיקות וטיפולים שכללו: טיפול מונע לתולעים בדיקת שתן- תרבית - תקינה בדיקות דם - עפ"י הרופאה לא היו ממצאים הקשורים לכך US דרכי שתן ובטן עליונה - בשבוע הבא. אני ממש מודאגת, האם תוכל למנות את הסיבות העלולות להוביל למצב כזה? האם תוכל להמליץ על אורולוג ילדים באזור השרון הצפוני?

13/12/2010 | 17:32 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

ככל הנראה מדובר בשלפוחית רגיזה . יתכנו מספר סיבות לכך. ראשית חייבים לשלול שלא מדובר בעצירות. חשוב לציין שלעיתים קרובות לא מוצאים מה הסיבה ולאחר טיפול קצר התופעות נעלמות כלעומת שבאו (כמו כאב ראש המטופל באקמול) באופן עקרוני אני לא ממליץ על רופאים בפורום. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים