ציסטוגרפיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

02/03/2009 | 08:55 | מאת: אלי

בני בן ה-4. עבר ניתוח UPJ בגיל 4 חודשים עקב הרחבה באגן כילייה. מאז וגם לפני כן לא סבל מדלקות בשתן. לפני כחודשיים היתה לו דלקת חריפה בשתן שטופל באנטיביוטיקה דרך הווריד ולאחר מכן המשך טיפול דרך הפה. אורולוג בבית החולים המליץ לבצע בדיקת ציסטוגרפיה. האם חייבים לבצע בדיקה זו אם הילד לא סובל מדלקות חוזרות? האם יש בדיקות אחרות פחות "לא נעימות" כמו אולטרסאונד שניתן לבצע ?

04/03/2009 | 22:50 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אלי האם ביצע כבר בדיקת ציסטוגרפיה לפני הניתוח שעבר, ישנם אורולוגים שמבצעים ציסטוגרפיה לפני ניתוח לתיקון UPJ . אם כבר ביצע בעבר והבדיקה היתה תקינה סביר להניח שאין רפלוקס משמעותי. השאלה שלך מנוסחת באופן הבא "האם חייבים לבצע בדיקה זו......" התשובה המתבקשת זה לא, אתה לא חייב לבצע שום דבר שאתה לא רוצה. אם הייתה מנסח את השאלה באופן הבא "האם מומלץ לבצע בדיקה זו...."אז התשובה שלי: הדרך היחידה האמינה ומוכרת היום לאבחנה של רפלוקס זה בדיקת ציסטוגרפיה עם חומר ניגוד יוני או רדיואקטיבי (שיטה זו פחות בשימוש) בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים