אשכים תמירים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

21/01/2009 | 09:40 | מאת: גינת

בני נולד עם שני אשכים תמירים כיום הוא בן שנה וחודשים אשך אחד ירד למקומו ואשך השני נמצא ממש ליד שק האשכים אך לא במקומו האם יש סיכוי שהוא ירד למקומו או שיש צורך בניתוח ומהם הסיכונים תודה מראש

21/01/2009 | 17:00 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

במידה ואשך עדיין תמיר יש צורך בניתוח. אשם אשך לא ירד עד גיל שנה (ויש אומרים עד גיל חצי שנה) האשך כבר לא ירד וצריך לנתח. מדובר בניתוח נפוץ מאוד שנעשה יום יום במרכזים רבים בארץ. אחוז הסיבוכים נמוך מאוד. הסיבוכים הפוטנציאלים: זיהום, דימום, פגיעה באשך ובחבל הזרע, כשלון של ניתוח, סיבוכים בהרדמה. יתכנו סיבוכים נוספים שבגלל שכיחותם הנמוכה אני לא מציין כאן למרות שהרשימה נראת מפחידה עלי להדגיש כי במידה והניתוח נעשה ע"י מנתח מיומן אחוז הסיבוכים נמוך מאוד. בהצלחה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים