ריפלוקס ילדים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

06/01/2009 | 10:31 | מאת: דליה

אתמול נודע לנו שלבתנו בת ה-8 שבועות יש ריפלוקס ילדים בכליות בדרגה 2-3 בשני הצדדים, בגיל שישה ימים היא אושפזה בגלל זיהום בדרכי השתן ומאז היא מקבלת אנטיביוטיקה למניעה, נאמר לנו שהיא תצטרך להמשיך עם האנטיביוטיקה עד גיל שנה ואז לחזור על הבדיקה, שמעתי מקרובת משפחה שיש טיפולים נוספים כמו זריקות או טיפולים אצל רופאים סיניים האם יש טיפול אחר שלא כולל אנטיביוטיקה? תודה רבה . דליה.

06/01/2009 | 13:26 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דליה ! תודה על הפניה. בשלב זה רצוי להמשיך עם הטיפול האנטיביויטי. בגיל מאורח יותר במידה והרפלוקס עדיין משמעותי, או במידה ויהיו זיהומים בדרכי השתן תחת טיפול אנטיביויטי צריך לשקול ניתוח כדוגמאת הזרקת דהפלוקס. במידה והרפלוקס יחלוף או ישאר בדרגה קלה יותר אפשר לשקול הפסקת אנטיביויטיקה. חשוב להיות במעקב אורולוגי או נפרולוגי סדיר ולקבל החלטות מושכלות עם הרופא בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים