מתן שתן בתדירות גבוהה אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

05/09/2016 | 18:05 | מאת: אייל

שלום בני בן ה4 הולך לאחרונה המון פעמים לשירותים. מדובר על תקופה של מעל חודש. במשך היום הוא הולך המון לשירותים ונותן שתן בכמויות די קטנות. לא טיפות אבל לא הרבה שתן. בלילה אין שום בעיה.והוא לא קם לשירותים. בבדיקת שתן עם סטיק לא נמצאה דלקת או סוכר בשתן והפנו אותנו לאולטרסאונד. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה? תודה

שלום רב, התופעה מוכרת ושכיחה בילדים בגיל זה. החשוב לשלול דלקת בשתן וזה נעשה. העובדה שהתופעה רק ביום ולא בלילה ולרוב לא מפריעה לילד עצמו, כן מפריעה לסביבה, מעידה שכנראה מדובר לא בבעיה אנטומית תפקודית. לרוב התופעה חולפת מעצמה כמו שהתחילה. אם הדבר לא מפריעה לילד אין צורך בכל טיפול. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים