אשך נפוח

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

04/06/2009 | 20:34 | מאת: נועם

שלום רב, בני בן שנה ושלושה חודשים. אתמול בזמן האמבטיה שמתי לב שאשכיו נפוחים אך בני הגיב בצחוק כלדיגדוג כאשר ניסיתי למשש אותם. אני מניח שאין לו רגישות או כאבים באזור. היום בזמן האמבטיה הבחנתי שוב בנפיחות. בדקתי יותר בקפידה ואני מצליח להרגיש אשך אחד בגודל נורמלי אך השני מוגדל ונפוח. מתגובת בני לבדיקה שוב לא נראה כי יש לו רגישות באזור. האם צריך להיות מודאג? האם יש דחיפות לבדיקת מומחה? תודה, נועם.

08/06/2009 | 05:33 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

נפיחות שבאה והולכת באכים יכולה להעיד על המצאות מים באשכים (הידרוצל). הידוצל אפשר להגיד שזה סוג "קל" של בקע. במידה ואין ממש בקע (תוכן מעי בשק האשכים) הניתוח לתיקון נחשב לאלקטיבי. במידה ויש מעי אז יש לנתח בהקדם. במידה והמעי עובר כליאה (ואז יהיו כאבים) הניתוח הופך לדחוף. נראה לי שקצת סיבכתי אתכם, ממליץ שתפנו לאורולוג ילדים או כירורג ילדים לצורך בדיקה ואבחנה. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים