מחפשת מענה- אשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

09/08/2015 | 02:49 | מאת: מודאגת מאוד

מתנצלת מראש על ההודעה הארוכה- אודה לתגובתך המקצועית בני בן 3 חודשים. נולד בשבוע 40 3 .עם שק אשכים ריק. בהיותו בן 4 ימים בוצעו בדיקות הורמונליות u.s = טסטוסטרון היה תקין 7.4 אך באולטראסאונד מפשעות- לא נראו האשכים כלל. (בגיל חודש שוב בדיקות הורמונליות שיצאו תקינות) בגיל שבועיים אשך שמאל נמוש בתעלה ובגיל חודש וחצי נמוש גם אשך שמאל. בגיל חודשיים נומשו ונצפו 2 האשכים בתעלה ובאולטראסאונד בגודל 0.9 . בין שליש עליון לאמצעי 2.האם הגודל תקין? 3. לפי הדינמיקה שהיתה עד כה - מה הסיכוי באחוזים שירדו לשק לבד עד גיל שנה/חצי שנה? בביקור אצל כירורג ילדים - הנל ציין בכתב בבדיקה שק האשכים מעט מפותח למה כוונתו ? וגם לי השק נראה קטן מאוד ולא בגלל שהוא ריק.. 5. האם גודל קטן מידי יכול להוות בעיה להתמקמותם של האשכים? 6. בנוסף גם גודל הפין נראה לי לא סביר, מה הטווח התקין ואיך אפשר למדוד זאת? 7. מה הסיכוי באחוזים לבעיות פוריות בעתיד אצל מי שהיו לו אשכים תמירים? (בהנחה שאבצע בעה את קיבועם עד גיל שנה או פחות אצל מומחה בתחום)

12/08/2015 | 08:46 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב, שאלת הרבה שאלות חשובות מאוד. אני מבין בהחלט את הדאגה שלך. לפני שאני עונה על השאלות שלי , תרשה לי לנסות לכוון אותך. הדרך הטובה ביותר שלך לקבל אינפורמציה טובה זה לבוא ליעוץ מסודר , לדבר פנים מול פנים עם רופא שבדק את הילד שלך. תמיד יתעוררו עוד שאלות שאתה שכחת לכתוב כאן. ועכשיו לתשובות. מדובר בילד עם אשכים טמירים דו"צ במפשעה וחשד שלך לפין קטן , פרופיל הורמונאלי תקין, שק קטן (היפופלסטי) אן ספק שצריך טיפול כירורגי נכון וטוב ובגיל המתאים. אם בגיל שלושה חודשים האשכים עדיין במפשעות הסיכוי שירדו קיים אך נמוך יחסית. סביב גיל 3 חודשים האשכים של הילוד מייצרים מעט טסטוסטרון וזה מסייע לאשכים לרדת , אם לא ירדו בגיל זה סבירות נמוכה שירדו עד גיל חצי שנה. היום ההמלצות לפיהם אני עובד ומתבססו על המלצות של איגוד האורולוגיים האמריקאי הם שאם עד גיל 6 חודשים האשכים לא ירדו הם כבר לא ירדו וצריך לנתחם עד גיל שנה. לגבי גודל שק אשכים , אני צריך לבדוק כדי להגיד לך מה דעתי, לעיתים שק אשכים כה קטן שאני ממליץ לעשות ניתוח בשני שלבים, אשך אחד ולאחר 3-6 חודשים אשך שני וזאת כדי לאפשר זמן לשק האשכים להתרחב ולקלוט את האשך השני בניתוח השני. סיכוי לפגיעה בפוריות גבוהה יותר במקרים של אשכים טמירים דו"צ דר עמוס נאמן | מומחה באורולוגיה, אחראי שרות אורולוגית ילדים המידע שנמסר אינו מהווה יעוץ רפואי ואינו יכול לשמש כתחליף לבדיקה רפואית למידע נוסף בקרו באתר: http://doctoramos.com ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים