ריפלוקס ילדים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

07/01/2009 | 23:29 | מאת: ענת

שלום, ריתי לדעת מהו המקור לבעיה של ריפלוקס ילדים , מה המשמעות של הדרגות וכיצד ניתן לטפל בתופעה ? תודה. ענת

08/01/2009 | 17:14 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

רפלוקס נגרם בד"כ עקב בעיה באיזור שבו נכנס השופכן (הצינור שמוביל את השתן מהכליה) לשלפוחית השתן. יש 5 דרגות לרפלוקס. דרגה 1-2 הינן דרגות קלות. יש סיכוי טוב שיחלפו עד גיל 5 ללא התערבות כירורגית. דרגה 3 הינה דרגת ביניים דרגה 4-5 הם גבוהות וקיימת סבירות שהרפלוקס לא יחלוף ללא התערבות ניתוחית. במקרים אלו נהוג לבצע ניתוח בו מזריקים דהפלוקס או במקרים מורכבים יותר ניתוח להשתלת שופכנים בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים