בריחת שתן - ילדה בת חמש וחצי

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

23/02/2014 | 12:53 | מאת: דניאלה

שלום, ילדתי כיום בת חמש וחצי. בגיל שלוש וחצי כל יום שחזרה מהגן לפני המקלחת שמתי לב שהתחתון שלה רטוב (מלוכלך- בצבע צהוב) והריח ממש נורא. בהתחלה לא התייחסתי אך כשראיתי שהתופעה חוזרת על עצמה מידי יום פניתי לרופאת המשפחה. לדבריה כנראה צריך להרגיל את הילדה לגשת להתפנות לעיתים קרובות יותר. דיברתי עם הגננת שתזכיר לה לפנות לשירותים לעיתים תכופות יותר- לא היתה הטבה.(לא בטוח שהצליחו להקפיד על כך). בשבתות היתה לי יותר שליטה ובאמת ראיתי מעט שיפור אבל לא ישפור רציני.(כמובן שהסברתי לילדה שלא צריך לקום כל כך מהר ולחכות שכל הטיפות האחרונות ירדו). היום היא כבר בת חמש וחצי והמצב לא השתפר. מה עליי לעשות?שנה הבאה היא עולה לכיתה א' וממש לא נעים הריח שנודף ממנה.

24/02/2014 | 21:25 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, ככל הנראה מדובר במצב של שלפוחית רגיזה. רצוי שתפני לאורולוג ילדים בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים