הרטבת לילה,נער מתבגר

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

14/01/2014 | 13:06 | מאת: שרית

מדובר בנער בגיל הטיפש עשרה עם בעיית הרטבה מגיל צעיר, נבדק נוירולוגית ללא ממצאים חריגים ,טופל בעזרת זמזם אך ללא הצלחה עקב שינה עמוקה במיוחד,נבדק במכון לחקר השינה ואובחן ככזה. לקח לתקופה מסויית "מינירין" למניעת שתן אך מסרב לקחת אותו יותר בטענה שאינו רוצה להיות "מכור" לכדור. ההרטבה קורית לעיתים מספר פעמים בשבוע ואין שום מכנה משותף שיכול לקשר בין ההרטבות,, אני חייבת לציין כי הנער הוא ילד רגשי במיוחד. אודה לעצתכם.

16/01/2014 | 17:58 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שרית, כפי שאת חווה , הטיפול בהרטבת לילה הינו ממוש ך וחשוב ליצור קשר עם הנער. רצוי שתפנו למרפאה המתמחה בטיפול בהרטבת לילה ומנוהלת ע"י רופא. באופן עקרוני חשוב שאת והנער תדעו שאין דבר כזה התמכרות למינירן בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים