רפךוקקס אצל ילדב בת 9

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

29/10/2013 | 15:14 | מאת: אמא

לאחרנה היו לילדה שלי בת ה9 דלקות חוזרות בשתן והיום קבלנו תשובה שיש לה רפלוקס בשתן יש לה ספרוציטוזיס והיא עברה קריתת טחול וכיס מרה לפני שנה וחצי לכן על כול דלקת הינו צריכים אשפוז. מה הפתרונות לילדה בגיל כזה?

30/10/2013 | 11:07 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אמא, אני משער שאת מדברת על ילדה בת 9 שנים ולא 9 חודשים. אם עדיין יש רפלוקס בגיל 9 שנים וזיהומים אז בד"כ יש צורך בטיפול כירורגי. כדי לענות על איזה סוג ניתוח מתאים לילדה שלך חסרים כאן מספר פרטים: דרגת הרפלוקס, האם יש צלקות (האם בוצע מיפוי), האם יש הפרעות בהטלת השתן ועוד. באופן כללי מדובר או על ניתוח פתוח או ניתוח זעיר פולשני להזרקת חומר כמו דפלוקס בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים