ניתוחים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

22/10/2013 | 10:09 | מאת: אריאלה

רצינו להתייעץ בנוגד לילד בן 7 אשר נולד עם ספינה ביפידה. שמענו על האפשרות לעשות בניתוח אחד גם פרוצדורה שנקראת מיטראפונוף לניקוז השתן וגם פרוצדורה שנקראת מאלוני לניקוי המעיים. באיזה גיל מומלץ לעבור את הניתוח? ממה שקראנו באינטנט יש עניין לחכות שהגוף יגדל וכן שילד מבוגר יהיה יותר נכון לשמור על היגנייה וכו'. כמו כן, האם יש ניתוח זמני שניתן לבצע כעת ובעתיד לעשות את הניתוח הגדול. לתשובתכם אודה אריאלה

23/10/2013 | 09:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אריאלה. אפשר לבצע את שני הניתוחים יחדיו. ביצוע הניתוח מאפשר נוחות בביצוע הקטטריזציות והחוקנים ויכולים לתת לילד עצמאות (בתנאי שאין לו מגבלות אחרות). אפשר לבצע כבר בגיל הזה. אני לא ממליץ על פתרון זמני בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים