דלקת בדרכי השתן חוזרות אצל ילדה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

13/10/2013 | 10:07 | מאת: מ

שלום רב, אני מתייעצת בקשר לדלקות חוזרות בדרכי השתן התחתונים אצל בתי. בגיל 10 חודשים הופיעה הדלקת הראשונה ועד היום (בת 3.4) היו כבר כ-5 או 6 דלקות והאחרונה הייתה הכי חזקה והגיעה לאשפוז של כ-4 ימים, חום גבוה מאוד שלא ירד כמה ימים. כל דלקת מלווה בחום גבוה, וטיפול אנטיביוטי. כל פעם בגלל החיידק אי-קולי. עשו אולטרסאונד והכל תקין. עברנו גם בדיקה לריפלוקס (בדיקה נוראית) וגם תקין. לא מבינה יותר מדי ממה יכולה להיות. גמולה כבר מגיל 1.10 ועד עכשיו עדיין יש "דליפות" (לא פספוסים, אלה רק קצת שתן כל פעם) לפעמים (בתקופות) ולצערי כל פעם שתקופה כזאת מתחילה אני נלחצת שאולי עוד פעם יש דלקת. מקפידים על הגיינה, הילדה עצמה יודעת לנגב נכון, יודעת שצריך לעשות את זה מקדימה אחורה. ביקשו מאיתנו לעשות מיפוי כליות על מנת לשלול כל בעיה אחרת שיכולה להיות. אני שואלת, מה ניתן לעשות על מנת למנוע דלקת חוזרת? פעם אחונה הייתה לפני כ-3 חודשים ובשועיים האחונים עוד פעם חוזרת מהגן עם הרבה החלפות של בגדים. ממה יכול להיות אם כל הבדיקות תקינות? תודה, בברכה,

15/10/2013 | 10:48 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, תודה על הפניית השאלה. במקרה הזה סביר להניח שהבעיה הבסיסית זה התכווצות לא רצונית של השלפוחית שגורמת לעלית לחצים בשלבפוחית ודלקות. כמו כן יתכן ויש גם עצירות. הבסיס לטיפול זה "הרגעת" שלפוחית השתן ע"י תרופות וע"י הרגלי הטלת שתן9 בברכה

15/10/2013 | 11:01 | מאת: מ

תודה על התשובה, זה עד עכשיו הדבר הכי קרוב לאבחנה כלשהי שקיבלתי (כבר אמרו לי בלי סוף שלא נורא, לא משנה ואין מה לעשות...). רק להבנה... אין עצירות, לא הייתה אף פעם בעיה של עצירות (רק כאשר ניסיתי לתת טיפות של ברזל בגיל חצי שנה ומסיבה זאת הפסקתי לתת לה ברזל, ובזה זה נפתר...) שותה הרבה מים, אז אין בעיה של עצירות... הטיפול בתרופות מהסוג הזה שאתה מדבר הוא באופן קבוע? האם יש לו תופעות לוואי? ובקשר להרגלי הטלת שתן, הולכת לשירותים כל כשעתיים, ולא יודעת כל כך להתעפק עדיין, אז לא יודעת אם כל התממונה מתאימה למה שתיארת. תודה שוב, בברכה,

מנהל פורום אורולוגיית ילדים