הקונטור הכלייתי מעט אי רגולרי בקצה הקוטב העליון

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

10/10/2013 | 08:51 | מאת: רנטה

שלום. לבת שלי יש רפלוקס דו צדדי שמאל דגרה 3 ימין דרגה 2. לפי בדיקת מיפוי כלליות DMSA: כלייה ימנית תקינה, כליה שמאלית: הקליטה בקורטקס מעט מופחתת באופן דיפוזי, הקונטור הכלייתי מעט אי רגולרי בקצה הקוטב העליון. אין לראות פגמים דיסקרטיס. הממצאים יכולים לנבוע מדיספלזיה קלה. אנחנו ממשיכים בטיפול מונע של אנטיביאוטיקה, ובריר שאם הדלקות ימשיכו יש לשקול תיקון של הרפלוקס. השאלה שלי: למה יכולה לגרום בעתיד הבעיה "הקונטור הכלייתי מעט אי רגולרי בקצה הקוטב העליון". האם צריך ואפשר לתקן/לרפא את הכלייה. תודה

10/10/2013 | 14:55 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רנטה הממצאים מתארים הצטלקות של הכליה או דיספלזיה שאולי נגרמו עקב הרפלוקס. אין דרך לתקן את הנזק הקיים לכליה, צריך לתקן את הרפלוקס כדי למנוע נזק מתקדם אשמח לבדוק אותה ולטפל

10/10/2013 | 15:04 | מאת: רנטה

תודה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים