אגני כליה בתינוקת

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

12/09/2013 | 10:48 | מאת: אנה

ד"ר שלום, לביתי התינוקת אובחןנו אגני כליה מורחבים עוד בהריון. ימין 7 ממ ושמאל 12 ממ בשבוע 39.בלידה בוצע אולטרסאונד וצד ימין נשאר כפי שהיה ואילו צד שמאל 16 ממ הונחנו לתת צפרמיל 0.9 פעמיים ביום למניעה. לאחר חודש מהלידה ביצענו שוב אולטרסאונד ולהלן התוצאות : כליה ימינית הידרונפרוזיס בינוני 7 ממ עם אגן חוץ כלייתי קטן11 ממ קוטר הגביעים 4 ממ ועובי הקורטקס 5 ממ כליה שמאלית 7 ס"מ באורך עם הידרונפרוזיס משמעותי קוטר 15 ממ עם התרחבות הגביעים 6 ממ.עובי הקורטקס 5 ממ ברצוני לדעת מה אומרים המימצאים? האם יש החמרה? האם הצפורל לא עוזר? מה זה אומר מבחינת הכליות? תודה מראש זקוקה לעיצה נואשות

12/09/2013 | 15:32 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אנה , על פניו נראה שאין החמרה במצב. הטיפול האנטיביוטי נועד למנוע זיהומים , הוא אינו משפר את מצב ההרחבה. ממליץ שתפנו לאורלוג ילדים לצורך מעקב. בברכה ד"ר עמוס נאמן

12/09/2013 | 15:46 | מאת: אנה

תודה על התשובה. בכל זאת רציתי לדעת האם יש חריגה בגודל הכליות? האם יש נזק? תודה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים