אגן כליה מורחב

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

17/08/2013 | 12:18 | מאת: אתי

יש לי תיננוק בן חודש ימים.כשהייתי בשבוע ה25 אובחן אצלו אגן מורחב 9ממ .לפני שבוע עשינו אולטרסאונד כליות והתברר שאגן הכליה גדל ל18 ממ. רציתי לדעת מה זה אומר?ואך מטפלים בזה?והאם זה מסכן את הילד?

20/08/2013 | 17:21 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אתי, תעייני גם בתשובה שנתתי למור שאלה אחת למטה , שם תקבלי חלק מהאינפורמציה. במקררה זה חשוב לראות את בדיקת ה- US האם גם גביעי הכליה מורחבים , האם באמת יש הידרדרות. חשוב מאוד לתפוס את הבעיה בזמן ולהתיחס בצורה נכונה. הרחבה משמעויתת של אגן כליה יכול להיות עדות לפגיעה בכליה. כמובן שאשמח לראות אותו ולעזור ולייעץ בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים