עצירת שתן בילדת בן 2.10 דחוףףףף

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

11/08/2013 | 17:05 | מאת: רויטל

שלום רב, בני בן שנתיים ועשרה חודשים. לקראת כניסתו לגן ניסינו להתחיל גמילה מחיתולים, למרות שנראה כי הוא עדיין לא מוכן לכך. גם השיטה שהתחלנו בה לדעתי לא הייתה טובה ולא החלטית (בניגוד לשתי בנותיי שהורדנו את החיתול וזהו, בלי אפשרות חזרה). לאורך כל תקופה זו (כחודש) מעולם הילד לא הצליח לעשות את צרכיו באסלה, בסיר או אף בגינה. רק בחיתול. לפני כשבוע חזרנו ממסיבת סיום והילד התחיל לרוץ בבית ולצעוק שכואב לו הפין (הוא היה עם חיתול). לאחר כשעה לקחנו אותו למיון, שם עשו לו אולטרסאונד אשר היה תקין לחלוטין פרט לעובדה שהשלפוחית שלו עברה את המכסה שלה. לאחר כשעה נוספת, ולאחר שחשבו לעשות לו קטטר, הילד עשה פיפי בחיתול וזאת מאחר ונתנו לו נר של נורופן שכנראה הרפה את השרירים. מאז תופעה זו חזרה על עצמה עוד פעמיים. אנחנו מצידנו "ירדנו" מנושא הגמילה. לא מדברים איתו. ויש תופעה הפוכה- הוא מדווח לנו בכל פעם שהוא עושה פיפי בחיתול. אבל פרט לכך - אני מאוד חוששת מתופעה זו ולא יודעת למי לפנות. ברור לי שזה לא רק פיזיולוגי אלא גם מאוד פסיכולוגי. במרפאה אמרו לי לפנות לאורולוג. אודה לעזרתך הדחופה! רויטל

13/08/2013 | 13:57 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אפרת, לעצירת שתן בילדים אני מתיחס בחשיבות רבה , גם את את חושבת שזה על רקע התנהגותי חובה לבצע בירור שכולל בדיקה של אורולוג ילדים (אשמח לראות אותו) ובדיקת US דרכי שתן. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים