לאחר ניתוח הצרות UPG

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

27/08/2020 | 18:00 | מאת: אורטל

שלום פרופסור . בני עבר בגיל חצי שנה ניתוח הצרות לאחר הרבה חמורה של 4 סמ בכליה ימין . לאחר 3 חודשים מניתוח בוצע US שהראה הרחבה של 2.6 ס"מ , כעת שנה מהניתוח שוב עשינו US והרחבה עלתה ב0.5 ס"מ . האם ניתן להסיק מכך שהניתוח לא עזר ? האם ההרחבות יכולות להשתנות מבדיקה לבדיקה ? האם זה משנה אם התינוק אכל/שתה לפני בדיקה ? לתשובתך אודה בריאות לכולם אמן .

שלום רב מטרת הניתוח שהמעבר של השתן יהיה טוב בין אגן הכליה לשופכן. המטרה היא לא שלא תהייה הרחבה. לרוב נשארת הרחבה , אבל לרוב היא לא גדלה. שתיה רבה לפני הבדיקה יכולה להגביר את ההרחבה. טם יש ספקות אם עדין ישנה חסיצה ראוי אחרי שנה לחזור על מיפוי כליות אם לא נעשה כבר קודם לאחר הניתוח. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים