תסביב של תוספתן האשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

27/04/2020 | 15:04 | מאת: ענבר

שלום רב, לבני בן ה 11 אובחן תסביב של תוספתן האשך (נבדק על ידי אורולוג ואולטראסאונד במיון ילדים לפני שלושה ימים), הכאבים באשך ממשיכים עם הקרנה לבטן ולמפשעה.הבנו שאין טיפול רק משככי כאבים ומנוחה וביקורת בעוד שבוע. תוך כמה זמן הכאבים אמורים לחלוף? האם זה מסתדר מעצמו? האם זאת תופעה שנוטה לחזור אם קרתה בפעם הראשונה? תודה

שלום רב אכן תסביב של תוספתן האשך לרוב חולף מעצמו במהלך מספר ימים -שבוע. אבל יכולים להיות תגובות בשק האשכים שכן מצריכות ניתוח ובעיקר אם יש הכאבים צץגברים ומופיעים סימנים מקומיים שמתגברים כמו חום נפיחות ואודם. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים