דקירות בבטן בזמן מתן שתן לאחר מכה בגב

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

08/03/2020 | 20:41 | מאת: שרית

בני בן ה9 לפני כשבוע וחצי קיבל מכה חזקה בגב התחתון, לצד עמוד השדרה מעל הישבן.מאז הוא מתלונן על כאבים באזור ודקירות בבטן בזמן מתן שתן . לקחתי אותו לרופאת המשפחה וזו אמרה שבאזור הזה עוברות הצינוריות שמובילות מהכליות ולכן הוא חש את אותם דקירות. היא עשתה לו בדיקת שתן בסטיק שיצאה שלילית כדי לשלול דם בשתן ואמרה שאם הכאבים ממשיכים עוד שבוע לחזור אליה. אשמח להבין מהם הבדיקות הנוספות שניתן לעשות על מנת לשלול פגיעה באזור המדובר ומה ניתן לעשות על מנת לשפר את תחושת הכאב. רוב תודות וכל טוב.

שלום רב זה לא שכיח שצינור השתן - השופכן ייפגע מחבלות קהוות ובמיוחד אם אין עדות לכדוריות דם בשתן. צריך לחפש סיבות נוספות לכאבים. ובמדה והתלונות ממשיכות צריך לעשות בדיקות הדמיה. אם החדש הוא בדרכי השתן מתחילים בבדיקת אולטרסאונד וחוזרים גם על בדיקת שתן. בברכה פרופ' לבנה

08/03/2020 | 21:39 | מאת: שרית

הוא טוען שכשהוא מתחיל לתת שתן הוא מרגיש קודם את הכאב באזור הגב (איפה שקיבל את המכה) ואז מתחילות לו גם דקירות באזור הבטן ש"מטפסות" מהבטן התחתונה למרכז הבטן. לכן קישרתי את הכאבים הללו למכה שקיבל. נפנה שוב לרופאת המשפחה . תודה רבה על המענה המהיר.

מנהל פורום אורולוגיית ילדים