פין "חבוי" + דליפות שתן- גיל 11.5

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

13/02/2013 | 09:12 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, אשמח לקבל עזרה בשני נושאים: -הפין של בני (בן 11.5 ), נראה כלפי חוץ כאילו הוא "נבלע" פנימה. לפני כמה שנים היינו בבדיקה אצל אורולוג, שבדק ואמר שהגודל תקין, ושמדובר בתופעה שנגרמת עקב רקמה שומנית בבסיס הפין. מאז הילד גדל ורזה, אך הצורה לא כל כך השתנתה. מכיוון שהוא בתחילת גיל ההתבגרות, חשוב לי לדעת האם יש משהו שניתן לעשות כדי "להוציא" את הפין החוצה, על מנת שיראה בגודלו האמיתי. - בנוסף, הוא סבל מהרטבות (לילה ויום) תקופה ארוכה. בשנה האחרונה יש לו מדי פעם "בריחות" שתן במהלך היום. לא בכמות גדולה, אך נלווה לזה ריח חריף מאד של שתן, כך שגם אם לא רואים "שלולית", ניתן בקלות להריח אותה. אינני יודעת אם שני הנושאים קשורים זה לזה. אשמח לקבל עצה טובה :-) תודה רבה! אמא מודאגת

19/02/2013 | 12:24 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

ככל הנראה אין קשר בין הפין השקוע לבריחת השתן כדאי לבדוק את הפין , יתכן ומדובר בעודף עורלה , דבר שאפשר לתקן בניתוח פשוט. דליפת השתן מצריכה בירור וטיפול בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים