דלקות בשתן פתאומיות בת 3 .......

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

12/01/2020 | 16:36 | מאת: רחל

ביתי בת 3. מעולם לא סבלה נדלקות בשתן. בחודש האחרון כבר פעמיים דלקת החיידק פרוטאוס מירבליס. בשתי הפעמים טופלה בצפוויט למשך 10 ימים. יש לציין ש10 ימים אחרי סיום האנטיביוטיקה בפעם הראשונה עשתה תרבית שיצאה שלילית ואז אחרי שבוע שוב חטפה דלקת בשתן. אני מקפידה לשטוף אותה מיד אחרי קקי כך שזה לא נובע מחוסר הגיינה 1- האם יש קשר לחוסר שתייה במהלך היום בגן או קשור לישיבה על הרצפה? 2,- נשלחנו לus ואני ממש מבועתת מה זה יכול להיות? יכול להיות שפתאום בגיל 3 נגלה רפלוקס או איזה בעיה מבנית ? למה זה לא הופיע עד עכשיו? 3- האם יש סיכוי שאלו סתם דלקות בלי קשר לכלום?

שלום רב חסר מידע חשוב. האם היה חום? מעבר למה שצמח בתרבית האם נבדק שתן כללית והאם היו כדוריות לבנות או אדומות בבדיקה זאת? דלקת בשתן עדין לא מחייב שיש רפלוקס. לאור התרביות ע"י חידק זה ראוי לעשות בדיקת אולטרסאונד. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים