רפלוקס- מה להחליט

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

31/01/2013 | 14:44 | מאת: עודד

שלום. הבת שלי בת 3. לפני גיל שנה אובחן רפלוקס דרגה 3-4 בצד אחד והיא מטופלת באנטיביוטיקה מניעתית מאז. היו סהכ 3 זיהומים, שניים עד גיל 5 חודשים ואחד לפני שנה וחצי. יש לה צלקת קטנה בכליה ותפקודי כליות 99%. השאר תקין. אנו אמורים להחליט האם לבצע התערבות (תיקון/דפולוקס) או להפסיק אנטיביוטיקה ולקוות שלא יהיו עוד זיהומים. 1. האם חייבים לבצע שוב בדיקת ציסטוגרפיה לפני פרוצדורה (הראשונה הייתה מאוד לא נעימה) ואם כן האם אפשר בהרדמה? 2. האם יש אפשרות ניתוחית שאינה מחייבת פתיחת בטן? אודה לתשובתך.

05/02/2013 | 14:13 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום עודד, הזרקת דהפלוקס הינה פעולה זעיר פולשנית ללא פתיחת בטן. ביצוע ציסטוגרפיה נועד לאבחן רפלוקס ואת דרגתו, כלומר לאבחן אם עדיין יש רפלוקס. ניתן לבצע את הבדיקה בהרדמה במקומותץ מסוימים בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים