אגן כליה גדוש 1 סמ ושלפוחית עם קיבולת יתרה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

11/10/2019 | 23:05 | מאת: הילה

שלום בני בן השש התלונן על כאבי גב בעקבות זאת הופננו על ידי רופאת המשפחה לus כליות ובטן בusכליות נמצא כי אגן כליה גדוש 1 סמ ושלפוחית השתן עם קיבולת יתרה ודפנות חלקים האם זו הרחבה משמעותית מה הרוחב שצריך להיות בגיל כזה ומה המשמעות של הממצאים מה הטיפול והאם צריך במצבים כאלו התערבות כירורגית תודה מראש

שלום רב ההרחבה לא חמורה. צריכים נתונים נוספים האם רק האגן מורחב או גם הגביעים. אם רק האגן מורחב צריך רק מעקב בלבד בברכהה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים