ילד בן 5 לאחר ניתוח הרחבת שופכה זקוקה לחוות דעת בבקשה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

04/07/2019 | 23:58 | מאת: סוסו

שלום, ילדי בן החמש סבל מצריבה בשתן בדיקת שתן תקינה לאחר ביקור אצל אורולוג הוחלט על ניתוח הרחבת השופכה (עבר בהצלחה היינו בביקורת פעמים) כחודש לאחר הניתוח הילד רץ לשירותים בתדירות גבוהה ויוצא לו מעט פיפי כל פעם קצת לפעמים לוקח לזה דקה להגיע.(יש כמה פעמים ביום זרימה תקינה) היינו שוב בביקורת אמר שהכל בסדר ואולי זו מחלת ילדים שכיחה צריך להוריד מוצרים מכילים קפאין קקאו וזה יעזור. מאז הילד לא רץ לשירותים אבל יש תופעה אחרת, כל הזמן נוגע באיבר המין שלו מוחץ אותו בנקודה מסויימת כששואלת מה מרגיש אומר שיש לו פיפי וככה הוא לוחץ כי הוא לא אוהב ללכת כל הזמן לשירותים ומרגיש שבורח לו כשאני מבקשת שיילך לשירותים שכזה קורה יוצא שוב מעט שתן. מאוד מטריד אותי מהי עצתך? בנוסף לפעמים לוחץ על שק האשכים האשך עולה למעלה ויורד (זה לא אמור לכאוב?הוא לא מתלונן ועושה את זה בשגרה בדרך כלל שמה לב לזה שהוא אחרי מקלחת ) אשמח למענה תודה.

שלום רב אם אין חזרה של המקום המוצר ואם התופעה לא קורית תמיד ובודאי לא קורית בלילה ואם אין עדות לדלקת בשתן צריך רק מעקב ללא טיפול. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים