"בריחת" שתן בצחוק- ילד בן 7.5 שנים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

22/12/2012 | 19:44 | מאת: אוריה

שלום רב, בני בן ה 7.5 מתאפק המון במתן שתן, ולכן, לעיתים "בורח" לו שתן. עשינו את הבדיקות המומלצות עי הרופא, כדי לוודא שהבעיה אינה פיזיולוגית- ואכן, לצערנו, וכרנראה, מדובר בבעיה ריגשית ולא פיזיולוגית. עם זאת, בפעמים שהוא עושה פיפי, וכדקותיים אח"כ מצחיקים אותו(והוא פורץ בצחוק גדול), עדיין בורח לו שתן- גם במקרים שהיא ריקה כיוון שהתרוקנה ממש לפני ה"בריחה". כיצד ייתכן שבעת צחוק בורח לו פיפי גם שהשלפוחית ריקה כבר? היש לכך בדיקות? מה בבקשה ניתן לעשות? תודה רבה

25/12/2012 | 16:27 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ככל הנראה שנשאר לו מספר טיפות , אותן טיפות היוצאות כאשר צוחק. בד"כ טיפול תרופתי יכול לעזור במקרים אלו

25/12/2012 | 20:41 | מאת: אוריה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים