היפוספדיאס בדרגה קלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

18/03/2019 | 07:32 | מאת: ניצן

שלום ד"ר בני בן השנתיים ו8 חודשים אובחן אחרי הלידה בהיפוספדיאס בדרגה קלה החור של השתן נמוך מהמקום שאמור להיות. היינו במעקב בביה"ח ונאמר לנו שזה נטו קוסמטי ואין צורך לנתח. כעת כשאנחנו בגמילה הילד הרבה פעמיים עושה פיפי על הרגל שלו וזה מתסכל אותו. האם אתה ממליץ לנתח בכל זאת?

שלום רב לפי התאור למרות שפתח השופכה נראה קרוב לקצה הפין הילד לא מטיל שתן כמצופה ממנו כלומר בקשת ולכן כנראה ראוי לבצע ניתוח בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים