ניתוח וריקוצלה בילד בן 13

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

14/02/2019 | 08:19 | מאת: נעמה

שלום, בני צריך לעבור ניתוח וריקוצלקטומי באשך שמאל, בשל הבדל משמעותי בגודל האשכים (כ 30%). הוצע לנו לעבור הניתוח בגישה הלפרוסקופית או בגישה בטנית רגילה. האם ישנה הסכמה על הגישה עדיפה במתבגרים? להבנתי- בגישה הבטנית הניתוח מהיר יותר וישנו פחות סיכון לאיברים בבטן, אך החתך גדול משמעותית ומשך ההחלמה ארוך יותר, האם זה נכון? האם מטפלים בארץ בנערים בגישה המיקרוכירורגית (בחתך תת מפשעתי)? ןאם כן, האם יש יתרונות לנערים בגישה זו? תודה רבה, נעמה.

שלום רב ישנן דרכים שונות לניתוח וריקוצל. השאלה הקשה יותר אם יש אינדיקציה לתיקון וריקוצל בגיל 13. לכל מנתח יש את הגישה שלו. כעיקרקון ככל שהגישה נמוכה יותר ההצלחות טובות יותר, אבל גם הסיכונים (שאינם רבים) גדולים יותר), בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים