שאלה אם אפשר מבדיקת הדם

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

13/11/2012 | 16:30 | מאת: רן

הברזל מאז ומעולם היה במחוץ לסקלה של המינימום (בבדיקה הלפני האחרונה בנעשתה באפריל השנה היה 30 כאשר הסקלה היא בין 50 ל-120). אתמול, בדקתי שוב וזה קפץ ל-191 שזה הרבה מחוץ לסקלה הגבוהה, כאשר לפני כן זה היה מחוץ לסקלה התחתונה. האם ייתכן קשר לאנטיביוטיקה (צפורל) + נורופן שנטל עיקב דלקת באשך (אורכואפידידימיטיס) או לדלקת עצמה? אגב, לעומת זאת, הפריטין ירד מ-20 ל-17, כאשר הסקלה היא בין 20 ל-250. הסיבה כפי שאני רואה אותה, היא המעבר מהמאגרים לברזל בעקבות הדלקת, אך זה אמור להיות כזה מעבר קיצוני להקפצה מ-30 ל-191?

13/11/2012 | 17:48 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

השארלה שלך משלבת בין תחום פרמקולוגיה והמטולוגיה , אני אורולוג

13/11/2012 | 21:11 | מאת: רן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים