שאלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

05/11/2012 | 08:53 | מאת: שני

שלום רב בני בן 3 חודשים נולד עם אשך תמיר אחד והשני בשק. באבחנת אורולוג ילדים שהיה בן חודש אמר- אשך במפשעה, בכניסה לשק, יורד לשק (במימוש של הרופא כמובן) אך חוזר מיד למעלה...טען שאם עד גיל חצי שנה לא יירד ניתן לומר שכנראה יזדקק לניתוח לקראת גיל שנה משיטוטים באינטרנט קראתי שאשך שיורד לשק הוא אשך נייד ואין צורך בטיפול?? מדוע אם כן כתב באבחנה אשך תמיר? אין הדבר מלמד כי אשך שיורד בלחיצה לשק הינו אשך נייד? יש לציין שהאשך התמיר אובחן מיד עם הלידה ולא ירד עצמונית אפילו לא לרגע אחד... תודה שני

13/11/2012 | 17:40 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שני, הרופא הוא זה שקובע אם האשך טמיר או נייד, אם את לא סומכת על מה שהרופא קבע תפני לרופא נוסף בברכה,

מנהל פורום אורולוגיית ילדים