כתם ורוד בתחתונים ילד בן 2.10

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

26/10/2018 | 00:28 | מאת: אורית שטרן

ילד בן 2.10 שסבל מעצירות קשה לפני כשבועיים ומטופל בנורמלקס. נמצא בתהליך גמילה. בזמן האחרון יש לו כתמים ורודים בתחתונים כשהוא חוזר מהגן. בבית הוא מתפנה לפיפי בקביעות, אך בגן מתאפק לפיפי שעות ארוכות ואף לדברי הסייעת, מצליח לעצור את הפיפי גם כשמתחיל לברוח לו. האם הכתמים הורודים הם סימן לדאגה? הוא לא שותה מספיק? זה דלקת? אני מרגישה שזה קשור להתאפקות שלו באופן כללי מעשיית צרכים בגן. חוץ מנורמלקס וקצת שמן פרפין בהתחלה לעצירות, לא מקבל שום תרופה. אציין כי היום בערב התעורר באמצע השינה וצרח כי כואבת לו הבטן. הוא הצביע על בטן תחתונה מצד ימין וצרח ואמר שיש לו קקי. עשינו לו חוקן מיקרולט למרות שהיו לו יציאות היום, לא ממש יצאה צואה אבל הוא נרגע לאחר כמה דקות. אני לא יודעת אם זה קשור לכתמים הורודים שיש לו בתחתונים בזמן האחרון, אבל אני מציינת את זה בכל זאת. השתמשנו בחוקן בעבר רק שלוש פעמים בהנחיית רופאה לאחר העצירות שהיתה לו.

שלום רב ראוי לבדוק אם לא מדובר בהיצפתח השופכה בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים