ניתוח עקב מע׳ מאספת כפולה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

20/10/2018 | 19:23 | מאת: אבא דואג

שלום, בתי בת 7 חודשים ואובחן אצלה כבר מההריון הרחבה בכלייה ימין. היום ברור כי יש מערכת מאספת כפולה לאורך כל הדרך הכוללת שני צינורות שאחד מוביל לשלפוחית השתן והשני מוביל לנרתיק. רוצים לנתח אותה על מנת לתקן את המצב. אשמח לקבל קצת הסבר על הניתוח והסיכונים תודה

בקרק טוב במצב שתארת ראוי לעשות ניתוח. אך ישנן מספר אפשרויות שתלויות למשל בתפקוד של המערכת העליונה, בתפקוד של המערכת התחתונה, האם קיים רפלוקס, האם היו זיהומים ועוד. ראוי שמי שקבע שצריך ניתוח יתן את ההסבר בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים